FAIL (the browser should render some flash content, not this).
FAIL (the browser should render some flash content, not this).

Toeristische Omgeving

Tot de omgeving behoren de toeristische stadjes Medemblik, Enkhuizen en Hoorn. Deze steden hebben een rijke geschiedenis en genoeg bezienswaardigheden en musea. Zo heeft Enkhuizen het zuiderzeemuseum maar ook een sprookjeswonderland. In Medemblik vindt u het stoomtrammuseum en Hoorn heeft het museum van de 20e eeuw en het Westfriesmuseum. De 3 stadjes zijn te combineren met een rit met de Stoomtram. Dichterbij huis kunt u in Spanbroek ook nog het FRISIA Museum bezoeken.
Iets verder op ligt Alkmaar. Daar kunt u de kaasmarkt bezoeken of misschien rijdt u wel door voor een frisse duik in de Noordzee welk op ongeveer een half uur rijden ligt.
In het voorjaar treft u hier het mooie Westfriese polderlandschap met oa. tulpenvelden en schapen met lammetjes.

Een aanrader is het ook om gewoon lekker de fiets te pakken en te genieten van het wijds en open Westfriese landschap, dat zeker in het voorjaar nog opgevrolijkt wordt door de mooie tulpenvelden en de pasgeboren lammetjes die dan weer in de wei lopen. Ook is er in de omgeving genoeg water te vinden, in de vorm van kanalen en meren om in te varen, te vissen of te zwemmen.Home | Over Ons | Toeristisch | Prijzen | Geschiedenis | © Copyright 2010